Начало Избрани Д-р Марко поднесе извиненията си на Перес

Д-р Марко поднесе извиненията си на Перес

4106
0
Хелмут Марко, Серхио Перес
Хелмут Марко и Серхио Перес; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Д-р Хелмут Марко поднесе извиненията си на Серхио Перес. Съветникът на Ред Бул се отметна от спорните твърдения, които отправи по адрес на мексиканеца заради непостоянното му представяне.

В началото на седмицата д-р Марко даде интервю пред Servus TV. Австрийската телевизия е собственост на Ред Бул. В него той обясни, че слабото представяне на Перес е свързано с лошата му концентрация. Според Марко, мексиканецът не е достатъчно концентриран, тъй като е от Южна Америка. Съветникът на Ред Бул също така сравни представянето на Перес с това на световните шампиони  Макс Верстапен и Себастиан Фетел

„Знаем, че той има проблеми в квалификациите и има колебания във формата си. Той е южноамериканец и просто не е толкова концентриран в главата си, колкото Макс (Верстапен) или Себастиан (Фетел)“, каза Марко по-рано тази седмица.

Съвсем логично, коментарите на Марко са обида за Перес и за всички южноамериканци. Те предизвикаха сериозно вълнение и в Мексико, тъй като страната  се намира в Северна, а не в Южна Америка.

Вчера Servus TV публикува изявление от името на д-р Марко. В него съветникът на Ред Бул се извинява за изреченото в началото на седмицата.

„Бих искал да се извиня за обидната си забележка. Искам да заявя напълно ясно, че не вярвам, че можем да правим обобщения за хората от която и да е държава, раса или етнос. Опитах се да изтъкна, че Чеко е имал колебания в представянето си през тази година. Все пак не беше правилно да се обяснява това с културното му наследство“, се казва в изявлението на д-р Марко.

Представянето на Перес е доста колебливо през последните месеци. Пилотът на Ред Бул изостава със 155 точки от Макс Верстапен. Въпреки това, мексиканецът почти сигурно ще завърши на втора позиция в класирането заради сериозната разлика спрямо третия Фернандо Алонсо.

Слабата форма на Перес доведе до редица спекулации относно бъдещето му в Ред Бул. Ръководството на тима от Милтън Кийнс многократно е заявявало, че мексиканецът остава част от тима до края на 2024 г. Самият Перес обаче намекна, че има немалка вероятност да напусне Ред Бул след изтичането на договора му.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Oracle Red Bull Racing (@redbullracing)