Начало BG спорт Дачия проведе второ издание на туристическото си рали за журналисти

Дачия проведе второ издание на туристическото си рали за журналисти

267
0
дачия,Туристическо рали

Dacia България в партньорство със Safety Driving Academy организира второ издание на туристическото си рали. Ралито отново се проведе в два състезателни дни като участие взеха над 15 български журналисти и блогъри. Първото издание бе проведено преди четири години и бе спечелено от отбор, в който участва представител на ClubS1. С намален състав на отбора и редица проблеми сред които и спукана гума през първия ден, попречиха за защита на първото място.

Всички участници се състезаваха с автомобили от гамата на Dacia, лидер на пазара на нови автомобили в България за шеста последователна година. Журналистите се увериха във възможностите и качествата на моделите на Dacia, доказали се като идеален спътник за българските шофьори със своите здравина, комфорт и икономични двигатели.

Ралито предостави на участниците уникалната възможност да се запознаят с интересни исторически и природни забележителности на територията на България и да покажат шофьорските си умения за безопасно шофиране.

Отборите трябваше да планират оптимален маршрут, като обиколят най-много от предварително определени места на територията на страната, като спазват всички правила за движение по пътищата. Всяко посетено място им носеше определен брой точки като победител бе отборът, събрал най-много. Сред посетените места бяха Дворец „Кричим“, Крепост Перистера, Бачковски манастир „Успение Богородично“, язовир Огняново, Самоковски девически манастир „Покров Богородичен“, Мемориален комплекс „Васил Левски“ в с.Буново, Водопадите на с. Локорско.

За два дни отборите успяха да изминат над 4700 км. и да обиколят над 30 забележителности из страната. След оспорвано съревнование и неочаквани обрати, победители станаха Атанас Илков (сп. AutoBild), Вернер Джебер и Юрий Славчев (sunshine.bg), които се състезаваха с Dacia Duster. Втори в класирането се нареди отборът на Мирослав Майер (сп. Мениджър), Светлин Желев (kaldata.com) и Стефан Банков (сп. HiComm), а третото място заеха Борис Чанчев (Hi Drive), Мирослав Николов (сп. Auto Motor und Sport) и Юлия Константинова (View Sofia). Специална награда за най-добра снимка на Dacia Touristic Rally  получи отбора на травел блогърките Венета Николова (Пътешествия без край), Елена Иванова (Друми в думи) и Мария Стоянова (Travelling Buzz).