Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Дайър: Ограничихме щетите по най-ефективния начин

Дайър: Ограничихме щетите по най-ефективния начин

59
0
Гран при на Япония,Стефано Доменикали,Фернандо Алонсо

– Можем да твърдим, че ограничихме щетите по най-ефективния възможен начин. Надяваме се да сме по-конкурентоспособни в предстоящите надпревари. Но от всяка гледна точка отборът се справи много добре: с подготовката на болидите, питстоповете и стратегията – бе обобщението на уикенда за Гран при на Япония на шефа операции на пистата във Ферари Крис Дайър.

Управляващият отбора Стефано Доменикали също не пропусна да заяви, че тимът е работил безпогрешно в един наистина необичаен ден.

– Знаехме, че на тази писта Ред Бул ще са много силни и го видяхме още сутринта, когато и други екипи показаха, че са конкурентоспособни. Ето защо третото място е страхотен резултат, вписващ се в плановете ни и запазващ шансовете ни в борбата за световната титла при пилотите – твърди Доменикали. – За съжаление ситуацията при конструкторите се влоши заради отпадането на Фелипе. Изключително съм разочарован за пилота ни, защото – въпреки че позицията му на грида бе далеч от брилянтна – имаше възможност да направи прекрасна надпревара. Има още три Гран при в този шампионат и те са особено трудни за предвиждане. Ще е жизненоважно да сме максимално концентрирани през цялото време, всеки ден – допълни той.