Начало Рали Дакар: Аржентински трибой при АТВ-ата

Дакар: Аржентински трибой при АТВ-ата

20
0
Буд,Дакар,Томас Мафай

Аржентински трибой беляза петия етап от надпреварата при АТВ-ата в рали Дакар. Томас Мафай отново имаше за задача да се справи с братята Патронели в отсечката между Чилесито и Фиамбала, която бе същата както при мотоциклетистите. Заради силните дъждове тя бе частично съкратена и машините стартираха със закъснение. Това обаче не повлия на аржентинците, които отново си поделиха първите три места.

Този път темпото бе определяно от Маркос Патронели. Победителят от 2010 г. завърши етапа с време малко под три часа и бе единствения слязъл под тази граница. Неговият брат Алехандро зае второто място с изоставане от почти две минути, а за Томас Мафай остана третото място на четири минути зад победителя. Това обаче му бе достатъчно, за да запази водачеството си в генералното класиране. Все пак преднината му пред Алехандро намаля на 35 секунди.

„Все още не мисля въобще за победата“, обясни Маркос Патронели. „Знаем, че трасетата в Чили ще са много трудни. Мислим ден за ден и сме съсредоточени върху случващото се в момента.“

Нашите състезатели Петър Ценков и Младен Вачков отново имаха проблеми и завършиха извън първите десет. Електрониката на двигателя на Ценков създаваше много неприятности и се наложи той да бъде изтеглен от Вачков до края на етапа.

Резултатите от петия етап (топ 5):

01. Маркос Патронели (Yamaha) 2:58:37 часа
02. Алехандро Патронели (Yamaha) +1:51 минути
03. Томас Мафай (Yamaha) +4:08
04. Лукас Бонето (Honda) +26:41
05. Родриго Рамирес (Can-Am) +40:32

Генерално класиране след 5 от 14 етапа (топ 5):

01. Томас Мафай (Yamaha) 17:51:27 Stunden
02. Алехандро Патронели (Yamaha) +35 Sekunden
03. Маркос Патронели (Yamaha) +2:02 Minuten
04. Лукас Бонето (Honda) +1:27:37 Stunden
05. Игнасио Касале (Yamaha) +2:43:16