Начало Рали Дакар: Ла Фуенте увеличи аванса си при АТВ-ата, нашите се придвижват напред

Дакар: Ла Фуенте увеличи аванса си при АТВ-ата, нашите се придвижват напред

39
0
Буд,Дакар,Кристоф Деклерк,Рафал Соник

Серхио ла Фуенте продължи да доминира и във втория етап при състезаващите се с машини АТВ. След като поведе през първия ден, днес уругваецът успя да натрупа преднина от повече от 4 минути пред втория в дългия 295 км състезателен етап. Днешният ден се запомни със сериозен преход от Санта Роса де ла Пампа до Сан Рафаел. Втори отново бе Алехандро Патронели. Аржентинецът обаче вече изостава от своя съперник с повече от 6 минути.

Томас Мафай отново бе трети и остана трети и в генералното класиране. Шампионът от 2010 г., Маркос Патронели завърши етапа четвърти, а пети е първият пилот с машина различна от Ямаха. Лукас Бонето с Хонда завърши пети, като се придвижи на същото място и в генералното класиране.

Много добре се представиха нашите участници. Младен Вачков и Петър Ценков се класираха девети и единадесети, като по този начин заеха същите позиции и във временното класиране. Те имаха известни проблеми в скоростните отсечки в началото на етапа, но в края бяха облагодетелствани от характеристиките на машините си и успяха да наваксат доста време. Все пак те вече изостват от водача с 39 и съответно 43 минути от водача. Очаква се през утрешния ден нашите да имат сериозни трудности, защото предстои етап със сериозна надморска височина, който затрудни двигателите на нашите пилоти, които са с инжекцион. Пилотите, чийто агрегати получават гориво посредством карборатор ще имат предимство.

Резултатите от втория етап:

01. Серхио Ла Фуенте (Yamaha) 3:49:56 часа
02. Алехандро Патронели (Yamaha) +4:08 минути
03. Томас Мафай (Yamaha) +8:35
04. Маркос Патронели (Yamaha) +8:45
05. Лукас Бонето (Honda) +14:23

Генерално класиране след втория етап:

01. Серхио Ла Фуенте (Yamaha) 4:30:09 часа
02. Алехандро Патронели (Yamaha) +6:34 минути
03. Томас Мафай (Yamaha) +9:42
04. Маркос Патронели (Yamaha) +9:48
05. Лукас Бонето (Honda) +20:27