Начало Рали Дакар: Мини уверено върви към двойна победа

Дакар: Мини уверено върви към двойна победа

43
0
Mini,X-raid,Дакар,Стефан Петерханзел

Мини уверено върви към двойна победа в рали Дакар 2012, след като Роби Гордън изгуби повече от час заради технически проблеми в 11-тия етап от надпреварата. Отсечката, с която състезателите влязоха в Перу, взе Стефан Петерханзел (25-ти негов успех).

Американецът се бори прекалено дълго с повредите в Хамър-а си, като освен това все още няма окончателно решение на организаторите относно техническите нередности, открити в колата. При това положение Петерханзел и Нани Рома трябва единствено да се пазят от неприятности до финала, за да се поздравят с успеха. Стефан е на път да вземе десета титла в надпреварата, след като изпревари съотборника си и му води с 22:49 мин в генералното подреждане.

Полза от грижите на Гордън имаше и Жинел ди Вилиер. Той се нареди трети в общото класиране след 11-тия етап, но на сериозна разлика зад лидера (над час и 10 минути).

Междувременно Сирил Депре пое глътка въздух спрямо преследващия го Марк Кома. Французинът спечели етапа и е с 2:22 мин пред съперника си в генералното подреждане. Той направи много добро стратегическо бягане, следейки през целия ден каталунеца.

Кома също се трудеше така, че да е във възможно най-добра позиция в оставащите до финала дни, а битката между тях продължава да е ден за ден.