Начало Други Дан Уелдън загина в катастрофа в Лас Вегас

Дан Уелдън загина в катастрофа в Лас Вегас

146
0
Дан Уелдън

Дан Уелдън загина в катастрофа по време на състезание от американските серии Индикар в Лас Вегас. 33-годишният пилот се оказа в меле от 15 автомобила в 11-ата (от общо 200) обиколка от надпреварата. Той бе ударен отзад, блъсна в стената и колата му изхвърча във въздуха, избухвайки в пламъци при приземяването си обратно на трасето.

Уелдън и още трима състезатели – Уил Пауър, Пипа Ман и Джей Ар Хилдебранд – бяха откарани с хеликоптер в болница, откъдето малко повече от час по-късно бе официално съобщено, че роденият в Англия пилот е починал от контузиите си.

Пет обиколки след старта видях, че разни хора вършат луди неща – обясни Дарио Франкити, наблюдавал инцидента от позицията си по-назад в колоната. – Обичам твърдата надпревара, но една малка грешка… Нямам думи. В един момент се шегувате преди началото, в следващия го няма. Беше на 6 години, когато го срещнах за първи път. В четвъртък казах на сина му, че познавам татко му откакто беше на неговата възраст. Поставяме се под такова огромно напрежение да печелим състезания и шампионати, а днес това просто няма смисъл.

Уелдън бе шампион за 2005 г. в Индикар, два пъти печели Индианаполис 500 (през 2005 и 2011 г.).