Начало Top Moto News Дарън Байндър: Хората забравят колко голям е скока от Moto3 към MotoGP

Дарън Байндър: Хората забравят колко голям е скока от Moto3 към MotoGP

228
0
Дарън Байндър, RNF Ямаха
Дарън Байндър, снимка RNF Ямаха

Дарън Байндър заяви, че често пъти хората забравят колко е голям скока от Moto3 към MotoGP. Пилотът на RNF Ямаха премина директно в кралския клас след като миналата година караше в най-малкото ниво на световния шампионат по мотоциклетизъм на ФИМ.

Дарън е по-малък брат на пилота на КТМ Брад Байндър. 24-годишният южноафриканец е едва втория състезател, който прави такъв голям скок в кариерата си. Преди седем години Джак Милър премина директно от Moto3 към MotoGP.

Биндер изживя трудна първа половина на сезона. Все пак той показа отделни проблясъци. Състезателят на RNF Ямаха като завърши 10-ти на дъжд в Индонезия. После беше 12-и на сухата Гран при на Каталуния. Тогава той изпревари пилоти като заводския пилот на Ямаха Франко Морбидели, както и Джак Милър от Дукати.

След първите 11 кръга от сезон 2022 в MotoGP, по-малкият брат Байндър заема 21-ва позиция във временното класиране и има еднакъв актив точки с много по-опитния си съотборник Андреа Довициозо. Италианецът ще напусне MotoGP след края на този сезон.

Поглеждайки назад, Байндър смята, че понякога зрителите не оценяват колко голяма крачка е направил, прехвърляйки се от Moto3 към MotoGP.

„Хората забравят колко голям е скока от Moto3 към MotoGP. От време на време имам чувството, че доста от критиците трябва да си опреснят малко паметта“, коментира Байндър.

„Когато направиш добро класиране се очаква да продължиш. Понякога трябва да направиш крачка назад, да овладееш всичко, преди да продължиш отново напред.“

„Имам чувството, че точно това се случи на Заксенринг. Преди това бях в Барселона, спечелих точки и се справях добре. Ставах по-бърз в тренировките и намалих изоставането си от лидерите във всички сесии.“

Чувствах се доста силен през целия уикенд в Германия. След това обърках квалификацията. Искаш повече точки, но за съжаление отново бях на опашката. Понякога проумявам, че това е огромна стъпка напред. Битката е много оспорвана и всяка стотна е от значение.“

Понякога трябваше да си напомням, че ще трябва да направя крачка назад, за да продължа отново напред.“

Пилотът на RNF Ямаха оцени представянето си, имайки предвид колко голям е опита му с мотор от MotoGP.

Давам оценка осем от десет, защото чувствам, че това е наистина голяма крачка от Moto3. Също така виждам, че тази година имаше определени моменти, в които наистина не се справих толкова зле“, добави той.

„В някои състезания имах трудности, а на Заксенринг не успях да завърша.“

Като цяло имам чувството, че се справям стабилно и се приближавам все повече и повече до лидерите.“

Така че бих си дал твърда осмица. Имам чувството, че загубих няколко състезания, например в Америка. Тогава не се справях добре, а след това имах малък проблем с мотора.“

„В Льо Ман бях малко изгубен. Затова ми отне известно време да намеря отново пътя. Без всички тези неща ми се струва, че се представям добре“, завърши Дарън Байндър.