Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Дъждът в Сингапур е почти сигурен

Дъждът в Сингапур е почти сигурен

59
0

Дъждът изглежда все по-възможен за уикенда в Сингапур тази седмица. Гран при в азиатската страна ще бъде първата нощна надпревара в календара на Формула 1.

Местните прогнози предвиждат относително бурно време с дъжд през целия уикенд. По принцип климатът там е такъв, че често вали дъжд вечер.

Мокрите условия заедно с ярката светлина обаче малко притеснява пилотите, които се притесняват, че отраженията от трасето може да ги разсейват.

„Там вали всяка вечер” – казва собственикът на Форс Индия, Виджай Маля, който дълго е живял там. „Няма нужда да се молиш за дъжд, той си идва сам.”

Нещо, което още повече ще затрудни пилотите и отборите, е решение да не се аклиматизират към времевата разлика, тъй като те реално ще карат, когато в Европа е следобед.

Обикновено пилотите пристигат в подобни страни доста по-рано, за да могат да свикнат с времевата разлика, но в случая със Сингапур, те ще пристигнат максимално късно, ще закусват следобед, ще вечерят в полунощ и ще си лягат в малките часове.

„Ще се концентрираме върху това да си почиваме и да се храним нормално, за да сме сигурни, че тялото ни ще реагира правилно, когато е нужно” – каза пилотът на Хонда, Дженсън Бътън.