Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Де ла Роса залага на победа за Верстапен на Имола, Марко: Трябва...

Де ла Роса залага на победа за Верстапен на Имола, Марко: Трябва да сме безгрешни срещу Мерцедес

3361
0
Макс Верстапен, Ред Бул
снимка: Ред Бул Контент Пуул

Педро де ла Роса очаква, че Ред Бул и Макс Верстапен ще са много силни във втория кръг от световния шампионат на Формула 1 за 2021 г. Бившият пилот от Формула 1 заяви, че залага всичко за победа на нидерланския пилот в Гран при на Емилия Романя.

„Очаквам Верстапен да е много, много силен на Имола и ще заложа всичко на него. Не казвам за шампионата, имам предвид в краткосрочен план“, обясни Де ла Роса.

„Според мен Ред Бул ще върви много в Сан Марино. Някои неща от Бахрейн са определено интересни. Във втори сектор Мерцедес бяха все още много бавни спрямо Ред Бул. А мисля, че тази секция прилича повече на средноскоростните завои на Имола.“

Съветникът на отбора от Милтън Кийнс Хелмут Марко обаче не бе толкова категоричен в свой коментар преди следващото състезание, което ще е на 18 април. Той посочи случилото се в Бахрейн, където Верстапен бе най-бърз през целия уикенд, но загуби надпреварата.

„Ние трябва да сторим всичко по силите си да станем шампиони тази година, но без да губим от поглед 2022 г. Всъщност се налага да работим и по двете задачи едновременно, което е трудно. Ще е предизвикателство да постигнем успех и по двата проекта“, сподели Марко.

„Вярвам, че с настоящия пакет – добро шаси, отговарящо чудесно на всички промени и конкурентоспособна задвижваща система – ще сме на нивото на Мерцедес и на Имола. След Бахрейн обаче сме наясно, че трябва да сме безгрешни в битката си срещу тях. Необходимо е всичко да е наред. Предполагаме, че ситуацията ще е подобна на тази в Бахрейн, надявайки се подреждането на подиума да е в обърнат ред и Макс да спечели.“

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.