Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Де Вилота оперирана заради счупен череп

Де Вилота оперирана заради счупен череп

29
0
Мария де Вилота,Маруся

Заради оскъдната информация, подавана от екипа на Маруся за състоянието на претърпялата сериозна катастрофа испанка Мария де Вилота, тест пилот на отбора, и в деня след инцидента спекулациите продължават. Все пак изтече информация, че забилата се в товарен камион испанка днес е била транспортирана до Лондон, за да бъде оперирана.

Президентът на испанската автомобилна федерация Карлос Гарсия също потвърди, че се е наложила операция заради счупване на черепа. Той обяснява пред испанското радио Cadena Ser, че поддържа непрекъснат контакт със семейството на Де Вилота, която претърпя злополуката още при първия си тест за Маруся.

„Все още очакваме информация, как е протекла операцията“, обяснява Гарсия. „След нея ще се установи също така, дали има засегнати части от мозъка. Мога само да се надявам, животът и да е вън от опасност. Това обаче могат за момента да преценят единствено докторите. До момента получавахме противоречиви новини.

Хубавото е, че тя може да движи крайниците си, но трябва да се изчака изхода от операцията, защото главата й е засегната най-сериозно. Все още е много рано за прогнози.“

Гарсия смята, че скоро ще има официално изявление от екипа на Маруся.

„Смятам, че скоро от Маруся ще обявят резултатите от операцията, базирани на информацията, дадена от хирурзите.“