Начало Избрани Де Врис: Грешката в състезанието в Баку беше изцяло моя

Де Врис: Грешката в състезанието в Баку беше изцяло моя

453
0
Ник де Врис, Алфа Таури
Ник де Врис, снимка Ред Бул Контент Пуул

Ник де Врис пое вината за катастрофата в Гран при на Азербайджан. Пилотът на Алфа Таури призна, че негова грешка е довела до инцидента в началната фаза на надпревара по улиците на Баку.

Де Врис потегли от дъното на колоната в неделната надпревара в Баку. Нидерландецът катастрофира в петъчната квалификация, заради което остана на 20-то място на грида в неделя. Пилотът на Алфа Таури все пак се придвижи с две позиции напред след наказанията на Естебан Окон и Нико Хюлкенберг

28-годишният състезател направи добър старт и спечели няколко места. След това той се изкачи до 12-тата позиция и се доближи до зоната на точките.

За съжаление Де Врис удари вътрешната стена на завой 5 в десетата обиколка докато когато преследваше Кевин Магнусен и Гуаню Жу. Малко след това той се удари още един път и приключи участието си в надпреварата. Отпадането на Де Врис предизвика появата на кола за сигурност, което позволи на Серхио Перес да прескочи Макс Верстапен след спирането си в бокса.

Това беше втората катастрофа на Де Врис за уикенда, който започна толкова обещаващо за него. Състезателят на Алфа Таури заяви, че е грешката е била изцяло негова и няма да търси вината в някой друг.

„Грешката в състезанието в Баку беше изцяло моя. Това беше една глупава и много ненужна грешка“, сподели Де Врис.

„Всичко това е за моя сметка. Няма какво повече да добавя по тази тема. Просто съм разочарован от себе си. Аз сгреших, ударих се в стената и Платих цената за това“, продължи пилотът на Алфа Таури. „Този уикенд има и положителни моменти, които трябва да взема и ще се опитам да ги пренеса в Маями. Щастлив съм, че ще се състезавам отново тази седмица. Сега оставям уикенда в Баку зад гърба си и вече гледам напред“, добави Де Врис.

Междувременно Юки Цунода финишира десети в основното състезание в Азербайджан. Съотборникът на Де Врис се представи много добре в неделната Гран при въпреки проблемите, които имаше в спринта. В крайна сметка Цунода донесе още една ценна точка за Алфа Таури

„В Баку нямахме много шансове за дълги пробези. Въпреки това успяхме да демонстрираме силно темпо и да надграждаме представяне си по време на състезанието, което беше страхотно“, коментира Цунода.

„Доволен съм и от представянето си. Бях много постоянен. Това, че бяхме притиснати между двата Макларън-а означаваше, че всяка грешка щеше да ни струва тази толкова ценна точка“, продължи Цунода. „Трябваща да бъда изключително концентриран. В крайна сметка успях да постигна още едно класиране в челната десетка и вляза в зоната на точките.“

„Все още има място за развитие и подобрение. Трябва да работим много усилено, за да се борим постоянно за точки. Лично аз вярвам, че отборът ще направи няколко крачки напред през следващите състезания“, добави пилотът на Алфа Таури.