Начало Рали Дебютът на Фиеста RS WRC в рали Арктик отпада

Дебютът на Фиеста RS WRC в рали Арктик отпада

59
0
???? ?????? RS WRC

Форд се отказаха от плановете си за дебют на новата Фиеста RS WRC в рали Арктик (28-29 януари 2011 г.). Причината е сериозната катастрофа на Яри-Мати Латвала с автомобила по време на тестовете на екипа в Швеция.

Двамата пилоти Мико Хирвонен и Яри-Мати Латвала заедно с навигаторите Ярмо Лехтинен и Мика Антила трябваше да участват в рали Арктик. Те щяха да си поделят времето зад волана на Фиеста RS WRC в двудневната финландска надпревара. Според предварителния план ралито бе финалната част от подготовката на тима на Форд преди началото на сезона във WRC с рали Швеция (10-13 февруари 2011 г.).

През втория ден от предхождащите рали Арктик тестове обаче Латвала претърпя инцидент с автомобила при скорост от 150 км/ч. За щастие той и навигаторът му са невредими, но щетите по колата бяха сериозни.

Това бе същият автомобил, с който екипът щеше да участва в рали Арктик, но екипът няма да успее да го поправи навреме, за да продължи изпитанията и после да го транспортира до мястото на ралито. По тази причина участието във финландската надпревара отпада, а колата остава в Швеция, където ще бъде поправена и ще бъде приключена подготовката за първия кръг от WRC – рали Швеция.