Начало Рали Делкур ще участва в рали Корсика от IRC

Делкур ще участва в рали Корсика от IRC

54
0
Франсоа Делкур

Франсоа Делкур ще се върне в Intercontinental Rally Challenge (IRC) следващия месец, за да участва в рали Корсика.

49-годишният пилот спечели отсечка при последната си поява в първенството (в Монте Карло през 2011 г.). Той ще се състезава с Рено Меган RS, отново с подкрепата от страна на Румъния, направила възможно излизането му и във WRC по-рано този сезон (пак в Монте Карло, но вече като част от световния шампионат).

Много, много съм щастлив. В момента все едно изживявам втора младост. Вече изпробвах автомобила и смятам, че е фантастичен и крайно впечатляващ. Управлението е чудесно, както и мощността. Напомня ми малко на Пежо 309, което карах преди години. Наистина добре балансирана кола. Не е като 306 да речем – при него мощността бе далеч по-брутална и управлението бе трудно – коментира Делкур.

Според него Рено-то ще е идеално за отсечките на конкретната надпревара.

Наистина харесвам състезанието, а съм имал и много успехи там, така че целта ми ще е победа в група N. Ще съм страшно щастлив, ако успеем – допълни той.

Вторият Меган ще бъде в ръцете на Емануел Жюгу и Делкур е убеден, че това ще помогне на отбора.

Той е много бърз, има известен опит с колата и съм сигурен, че ще е безкрайно полезен в работата ни – заяви Франсоа, който финишира седми при последната си поява на Корсика през 2002 г.