Начало Рали Делкур: Целта ми е да доближа максимално най-добрите пилоти

Делкур: Целта ми е да доближа максимално най-добрите пилоти

47
0
IRC,Пежо,Франсоа Делкур

Франсоа Делкур смята, че възрастта му няма да е пречка в рали Монте Карло, където ще се състезава другата седмица. Френския пилот е на 49 в момента, а последната му победа е именно в тази надпревара през 1994 г.

Състезанието пък е толкова непредвидимо, че всичко може да се случи, смята Делкур.

Той се връща в надпревара от WRC за първи път от 2002 г., когато се надбягва пак в Монте Карло с Форд Фиеста. Франсоа познава перфектно изменчивата природа на това толкова популярно рали и затова възнамерява да се бори за силен резултат.

Целта ми е да се доближа максимално до най-добрите пилоти, както и да се забавлявам – допълни французинът. – Предвид възрастта ми и факта, че не съм бил в състезателен автомобил от дълго време, на това мога да се надявам. Но това е Монте Карло и никога не можеш да си сигурен какво може да стане.

Обичта на състезателя към тази конкретна надпревара е една от основните причини да реши отново да кара там:

Винаги съм обичал Монте Карло. Това рали е фантастично, а завръщането ми там едновременно със завръщането на световния шампионат е нещо наистина специално. Пътищата са изумителни, нужно е добре да ги познаваш. Чувал съм хора да казват, че маршрутът е прекалено дълъг, но не съм съгласен. Цялото трасе е великолепно и нямам търпение да карам там.