Начало Дакар Desafio Ruta 40: Ал-Раджи най-бърз в първия специален етап

Desafio Ruta 40: Ал-Раджи най-бърз в първия специален етап

9
0
Язид Ал-Раджи
Язид Ал-Раджи, снимка A.S.0./E.Bauer/DPPI

Язид Ал-Раджи най-бърз в първия специален етап на Desafio Ruta 40. Състезателят на Overdrive Тойота измина 381-километровата отсечка около Кордоба за 3 часа и 56 мин. Втори на 2 мин. и 20 сек. от времето на Ал-Раджи се нареди победителят от пролога Насер Ал-Атия (Nasser Racing). Третото място остана за Лукаш Мораеш от заводския отбор на Тойота.

Desafio Ruta 40 е четвърти кръг за сезон 2024 в световния рали рейд шампионат на ФИА и ФИМ (W2RC). Състезанието се провежда на територията на Аржентина и приема втория си старт от W2RC. Екипажите ще изминат пет специални етапа с обща дължина от над 3000 км. Рали рейд надпреварата е базирана около провинция Кордоба. Някои от отсечките в Desafio Ruta 40 бяха част от рали Аржентина, което беше кръг от WRC до 2019 г.

Днес се проведе първият специален етап от тазгодишното издание на Desafio Ruta 40. Той беше с дължина от 381 километра и преминаваше през провинция Кордоба. Той се състоеше основно от червен чакъл и камъни.

Ал-Раджи беше най-бърз в днешния етап от Desafio Ruta 40. Саудитецът търси първа победа през тазгодишната кампания в W2RC. Ал-Раджи се бореше за първото място в предишните стартове, но се сблъска с различни проблеми, заради които загуби ценни точки. Близо до него по време на цялата отсечка беше Ал-Атия. Междувременно Маркус Баумгарт (X Rally Team) спря на километър 251 заради проблем с неговия автомобил, подготвен от Продрайв.

Третото място беше за Лукаш Мораеш. Бразилецът също се надяваше на силен резултат след проблемите, които имаше в пролога. Четвъртото място в първия етап на Desafio Ruta 40 зае представителят на домакините Хуан Крус Якопини (Overdrive Тойота), следван от Роки Бацюшка (Can-Am Factory Racing). Шести остана друг представител на Аржентина- Себастиан Халперн от тима на X-Raid Мини. Топ 10 допълниха Кристиан Баумгарт (X Rally Team), Николас Кавилиасо (Таурус), Денис Кротов (Overdrive Тойота) и Марсело Гасталди (BBR).

Ал-Раджи повече във временното класиране благодарение на победата в първия етап на Desafio Ruta40. Втори на точно 2 мин. и 20 сек. е Ал-Атия, следван от Мораеш.

При моторите Рики Брабек грабна победата в първия етап на Desafio Ruta 40. Американецът търси втори успех от началото на сезона след този в рали Дакар. Втори и трети завършиха съотборниците му Тоша Шарейна и Адриан Ван Беверен. Четвърти и пети се наредиха пилотите на Hero Рос Бранч и Себастиан Бухлер. Следващите две места бяха за Пабло Кентания (Хонда) и Скайлър Хоус също с мотори на Хонда. В топ 10 влязоха още Сам Съндърланд и Даниел Сандърс от тима на GasGas, както и Брадли Кокс с КТМ. Във временното класиране Брабек води пред Шарейна и Ван Беверен.