Начало MotoGP News Ди Джанантонио разтълкува съобщението към него по време на Гран при на...

Ди Джанантонио разтълкува съобщението към него по време на Гран при на Катар

155
0
Фабио Ди Джанантонио
Фабио Ди Джанантонио, снимка Грезини

Фабио Ди Джанантонио разтълкува съобщението към него по време на Гран при на Катар. Пилотът на Грезини Дукати обясни, че не е получил нареждане да пропусне Франческо Баная пред себе си. Според Ди Джанантонио, това е било просто напомняне за това колко обиколки са оставали до края на надпреварата.

Снощи Ди Джанантонио записа първа победа в MotoGP. Състезателят а Грезини Дукати триумфира в Гран при на Катар. Италианецът записа една наистина безупречна надпревара и дори се пребори с действащия световен шампион Франческо Баная. Така Ди Джанантонио записа първа победа в кралския клас и общо втори подиум. В Австралия той финишира трети, като пред него бяха Йохан Зарко и Баная

Ди Джанантонио преследваше Баная във втората половина на надпреварата на пистата „Лосаил“. 25-годишният състезател получи съобщение, което гласеше „mapping 8“. Преди 6 години от Дукати използваха това кодирано съобщение по време на Гран при на Малайзия. Тогава Хорхе Лоренсо получи нареждане да пропусне Андреа Довициозо, тъй като италианецът се бореше за световната титла.

Предположенията бяха, че Ди Джанантонио е получи подобно нареждане. Италианецът обаче отрече това нещо и обясни. че отборът му е напомнил колко обиколки остават до края, за да прецени кога да атакува Баная.

„Честно казано, не очаквах Пеко да е толкова напред в онзи момент от състезанието, защото се бореше през целия уикенд“, сподели Ди Джанантонио.

„Помислих се, че  пред мен някой друг, но след това се оказа, че беше Пеко. Затова със сигурност трябваше да бъда малко по-внимателен. Също така съжалявах, че можех да му открадна няколко точки, тъй като той се бори за шампионата“, продължи пилотът на Грезини Дукати.

„След това просто планирах да направя изпреварването четири- пет обиколки преди края. В крайна сметка съобщението „mapping 8“ означаваше: „хей, сега е моментът за атака.“

„Това беше добър сигнал, защото не можех да видя питборда си в нито една обиколка, защото имаше толкова табели и на практика не можех да видя моята. На практика не знаех колко обиколки има до края. Накрая видях на дисплея „mapping“ и започнах да търся питборда си и разбрах че има четири обиколки до края. Затова си казах „о, човече, трябва да го направя сега“. Опитах се да го направя възможно най-чисто и в крайна сметка успях“, каза още Ди Джанантонио.

Победата в Катар може да помогне на италианеца да остане част от MotoGP и през следващата година. В момента той остава без титулярно място, тъй като напуска тима на Грезини Дукати в края на седмицата. Ди Джанантонио отказа да сподели информация за бъдещето си в шампионата

„Това е едва втората ми година в MotoGP. Ако погледнете и другите пилоти, ние сме в най-добрия шампионат в света и в най-високото ниво на мотоциклетния спорт.“

„Със сигурност е необходимо повечко време, за да се получат нещата. Най-накрая се справихме и записахме успех. Според мен това дойде напълно навреме. Да кажем, че сега ситуацията е горчива. Надявам се обаче скоро да успеем да обърнем нещата в наша полза“, завърши Фабио Ди Джанантонио.

Вариантите пред младия италианец са много малко. Едната опция е той да заеме мястото на Марк Маркес в тима на Репсол Хонда. Друга опция е VR46. В отборът може да се освободи едно място, ако Лука Марини в крайна сметка реши да отиде в Хонда.