Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ди Монтедземоло: Този сезон ще е уникален; Фетел още е много бърз

Ди Монтедземоло: Този сезон ще е уникален; Фетел още е много бърз

2171
0
Лука ди Монтедземоло
Лука ди Монтедземоло, снимка: Виктор Алекян

Бившият президент на Ферари Лука ди Монтедземоло смята, че ако сезон 2020 във Формула 1 се състои, то той ще е уникален. Шампионатът не е започнал до настоящия момент заради предизвиканата от коронавируса криза. Отборите, ФИА и Либърти Медия се опитват да сглобят календар за втората половина от годината.

„Този сезон ще остане в историята, защото ще е уникален. Надявам се да има надпревари, но само при гарантирана безопасност и при закрити врати. Страхувам се, че известно време това ще е положението в спорта”, сподели маркизът пред италианския журналист Лео Турини в отговор на въпрос как би оценил първенство от едва 8-10 старта.

Ди Монтедземоло каза също така, че лично той би продължил договора на Себастиан Фетел

Контрактът на четирикратния световен шампион изтича в края на настоящата година. Твърди се, че немският пилот е отхвърлил първата оферта от Ферари – за едногодишно споразумение със заплата от 12 милиона евро.

„Себ все още е много бърз, притежава огромен опит и не мисля, че има проблеми с мотивацията. Освен това присъствието му ще е полезно за [Шарл] Льоклер, който е невероятно талантлив, но трябва да утвърди позицията си след миналогодишния чудесен сезон. Затова върху Шарл ще има повече напрежение.”

Ди Монтедземоло изрази мнение и относно плановете за довършване на първенството в Серия А.

„Вижте, аз много обичам футбола, но управляващите Серия А правят лошо впечатление. Такъв рестарт е неуважение към болката и страданието на милиони италианци. За съжаление живеем ден за ден. Множество различни бизнеси още не могат да отворят – барове, ресторанти. Има спешни случаи и спешни случаи. Повтарям, обичам футбола, но излъчването на шампион не е приоритет. Телевизиите, играчите, всички трябва да търсят споделени решения. Не да ръчкат правителството кога могат да започнат тренировки!”