Начало Рали Димитър Илиев спечели Рали Хеброс

Димитър Илиев спечели Рали Хеброс

50
0

Четиридесетото издание на рали „Хеброс“ има своя победител. Това е петкратният рали шампион на България Димитър Илиев и неговият навигатор Янаки Янакиев. Те заемат и първото място във временното класиране на националния шампионат.

Втори, само на 13 сек. останаха Петър Гьошев / Димитър Спасов, екипаж на Престиж рали тим. Te спечелиха два от етапите след обед, но не успяха да наваксат изоставането си заради неправилния избор на гуми от сутринта.

Трети останаха Крум Дончев / Петър Йорданов от Глобул рали тим. Шампионът от последните две години дадоха най-добро време при второто преминаване на СЕ Хисар (SS05), но в генералното класиране изостана с 24.6 сек. от победителя.

Коментари след финала на състезанието:

Янаки Янакиев: „Мисля, че днес имахме един щастлив ден, защото на втория скоростен етап в края на отсечката излетяхме от пътя. За щастие нямахме поражения по колата и въпреки всичко пак постигнахме първо време за самата отсечка“.

Димитър Илиев: „Щастлив съм изключително много от победата. Вълнувам се от сърце. Състезанието беше трудно, имахме някои дребни проблеми, но всичко е добре, когато завършва добре“.

Крум Дончев: „С изключение на това, че сутринта всички екипажи сбъркахме при избора на гуми за първото преминаване на отсечките, всичко беше наред. За щастие не съм имал никакви технически проблеми с автомобила си. По време на цялото рали първите три екипажа в крайното класиране се движехме на малки разлики един от друг и искрено поздравявам съперниците си за техните постижения.“