Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Добър резултат след поредица предизвикателства, обобщи Щайнер

Добър резултат след поредица предизвикателства, обобщи Щайнер

398
0
Ромен Грожан
Ромен Грожан; снимка: Хаас

Ромен Грожан се класира в Q3 и зае шесто място на стартовата решетка за Гран при на Германия. Френският пилот на Хаас е с конфигурация на колата от началото на сезон 2019 г. Съотборникът му Кевин Магнусен е с последния вариант на VF-19, като освен това изпитваше този уикенд още нови части за болида. Той обаче не прескочи Q2 и е с 12-о постижение в квалификацията.

„Този резултат е доста добър за нас след поредица предизвикателства”, коментира шефът на тима Гюнтер Щайнер

„За съжаление Кевин блокира гумите в последния си бърз тур в Q2, така че не продължи напред. Но разликите между осмо и 13-то място бяха страшно малки. Може би нещо от порядъка на две стотни от секундата. 12-та позиция обаче може да даде възможност за различна стратегия.”

„Ромен свърши страхотна работа. Да видим какво ще е времето утре и как ще се подготвим за дъжд, каквато е прогнозата засега.”

Грожан заяви, че според него съекипникът му бил много доволен от новия пакет, а отборът разбирал как работят новите компоненти.

„Аз бях по-доволен от моята кола, след като температурите малко се качиха в квалификацията. Винаги се стараем да сме начело на групата в средата на колоната, но Алфа Ромео бяха твърде силни за нас днес. Все пак една толкова оспорвана битка е вълнуваща. Кой знае какво ще стане утре. Понякога тази година добрите ни квалификации са последвани от трудни надпревари. Надявам се случаят да не е такъв.”

Магнусен сподели, че неговият автомобил вървял чудесно в последната свободна тренировка за разлика от вчерашното темпо

„В петък нямах никакъв баланс. Но колата като че ли проработи след падането на температурите. За квалификацията пак стана по-топло и отново загубихме скорост. Вероятно можех да съм по-бърз, но блокирах колелата в серията с втория комплект гуми. Въпреки всичко наваксахме сериозно след вчерашните трудности. Утре може да вали, така че е възможно всичко да се случи”, допълни датчанинът.