Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Грожан: Беше вълнуващо да сме близо до Ботас и Верстапен

Грожан: Беше вълнуващо да сме близо до Ботас и Верстапен

758
0
Ромен Грожан
Ромен Грожан; снимка: Хаас

Ромен Грожан остана много доволен от автомобила и представянето си в свободните тренировки за Гран при на Германия. Френският пилот на Хаас бе осми сутринта и шести в следобедната сесия.

„Като цяло съм доволен от колата, при това още от първата обиколка сутринта”, заяви Грожан

„Беше доста вълнуващо да видя следобед, че времената ни са толкова близки до тези на [Валтери] Ботас и [Макс] Верстапен. Нещата може да се променят в квалификацията. Но засега съм удовлетворен. Изпробваме много неща тук. Смятам, че можем да поработим още върху дългите серии. Тествахме различни настройки, но не напипахме вярната посока. Убеден съм, че ще се справим през останалата част от уикенда. Усещането в колата бе много добро.”

Съотборникът му Кевин Магнусен далеч не бе толкова възторжен от петъка

В първата тренировка той бе 13-ти, а във втората – 18-ти в подреждането и се оплака от липса на сцепление. Датчанинът предизвика и спиране на сутрешната сесия, след като спря на пистата.

„Денят бе малко объркващ. Ще видим какво ще научим от събраните данни. След това ще решим какво ще правим утре. Като цяло нямах сцепление и представянето не бе добро. Все още не искам да правя заключения, но новите неща не проработиха веднага. Не мога да се върна този уикенд към конфигурацията, с която е Ромен. Трябва обаче да си вземем поука и това е моята роля в случая – продължавам развитието”, разясни Магнусен.

Шефът на Хаас Гюнтер Щайнер смяташе, че екипът му е научил много през деня въпреки горещото време.

„И двете коли вървяха почти без проблеми с изключение спирането на Кевин в първата тренировка. Тогава се оказа, че проблемът е със сензор. Но тимът се справи добре, като се има предвид, че колите са различни спецификации”, добави той.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter