Начало Рали Догодина може би ще има 10 автомобила Мини WRC

Догодина може би ще има 10 автомобила Мини WRC

43
0
????

През следващия сезон в световния рали шампионат ще участват 10 автомобила Мини John Cooper Works WRC, заяви Дейвид Ричардс.

Екипът на Мини започва участието си във WRC с избрани кръгове от настоящия сезон, а за догодина планира далеч по амбициозна програма. В тази връзка Дейвид Ричардс, председателят на Продрайв (това е компанията, която подготвя рали автомобилите на екипа на Мини) разкри, че догодина освен двете коли за заводския отбор, ще бъдат реализирани още 8 за частни тимове. Цената им ще е около 400 хил. британски паунда.

– Вярвам, че ще има 10 автомобила Мини спецификация WRC в световния рали шампионат догодина – каза Ричардс. – Когато се върнахме в шампионата с Мини имахме 2 цели. Първо да достигнем с Мини до WRC и да печелим. Второ – да направим коли за клиентски отбори по света. И двете неща са много важни за нас.

Ричардс призна, че все още не се работи по сделки за предоставянето на коли на клиентски тимове за догодина, защото производственият процес на автомобилите е все още по средата.

По-рано тази седмица всъщност най-накрая бе представен официално заводският тим на Мини. Самата кола спецификация WRC ще запише първото си участие в шампионата по време на рали Италия (5-8 май).