Начало Рали Дончев спира участието си в ERC 2009

Дончев спира участието си в ERC 2009

26
0

Крум Дончев прекрати участието си в Европейския рали шампионат за 2009 г. Амбициите на българския пилот, който този сезон имаше шанс да спечели титлата, са възпрепятствани поради липсата на необходимите финансови средства.

Докато Крум Дончев и навигаторът му Петър Йорданов участваха редовно в надпреварите от ERC (European Rally Championship – Европейски рали шампионат) този сезон, бяха сред лидерите в класирането. Двамата караха в първите пет кръга, като завършиха успешно всеки един от тях. Постиженията им са: победа в рали Хърватска 2009, две втори места – в Турция и България, пета позиция в Белгия и шесто място в Италия.

С тези резултати в средата на сезона Дончев оглави класирането на европейския шампионат. Според предварителната програма сега му предстоеше участие в рали Барум в Чехия (21-23 август), а впоследствие и в състезанията в Гърция, Франция и Швейцария. За съжаление, поради липса на средства, българинът няма да продължи битката срещу основните си съперници за титлата в ERC 2009. В тази връзка Крум Дончев заяви:

– Стартирахме сезон ’09 силно подготвени и мотивирани да се борим за спечелването на Европейския рали шампионат. Знаехме за съществуващите финансови затруднения, но вярвахме, че след постигането на добри резултати в началото, ще успеем да намерим необходимите средства за продължаване на програмата. За съжаление икономическата криза даде отражение върху постигането на нашата главна цел. Въпреки всичко се надяваме шансът за спечелване на европейската титла да се появи още през 2010 г. Уверени сме, че хората, които досега ни подкрепяха, ще имат желанието, мотивацията и възможността да го сторят и през новия сезон, за което искрено им благодаря.