Начало Moto News Довициозо готов да замести Маркес през сезон 2021

Довициозо готов да замести Маркес през сезон 2021

561
0
Андреа Довициозо
Андреа Довициозо, снимка Ред Бул Контент Пуул
Андреа Довициозо може да замени Марк Маркес в началото на сезон 2021 в MotoGP. Това заяви неговият мениджър Симоне Батистела. Според него Дови е готов да замести шесткратния световен шампион в тима на Репсол Хонда.
Андреа дебютира в кралския клас през 2008 с мотоциклет на Хонда. След това изкара три сезона в заводския отбор и спечели първия си успех на британската писта Донингтън парк през 2009. 

Преди малко повече от месец Маркес претърпя трета операция на дясната си ръка, която счупи в първата надпревара на пистата Херес. Очаква се възстановяването му да продължи 6 месеца, което означава, че ще пропусне предсезонните тестове и началото на сезон 2021.

В момента Довициозо е свободен агент след като се раздели с отбора на Дукати в края на миналия сезон. Италианецът прекара 8 сезона в тима от Болоня , записа 14 победи и бе  вицешампион в периода 2017-2019.

„Все още не сме водили преговори с Хонда. Въпреки това Дови тренира мотокрос и е в перфектна състезателна форма. Следващият месец ще е от решаващо значение за нас. Целта ни е завръщане на стартовата решетка през 2022. Отхвърлихме няколко предложения от различни производители, защото искаме да имаме пълна свобода в това, което правим“, сподели Батистела.

Самият Маркес призна, че завръщането му в Гран при на Андалусия само няколко дни след тежкото падане е било голяма грешка. Испанецът не стартира във втората надпревара на Херес и бе заменен от Щефан Брадл в оставащите състезания от изминалия сезон.