Начало Moto News Възстановяването на Маркес протича по-бавно от очакваното

Възстановяването на Маркес протича по-бавно от очакваното

394
0
Маркес Хонда
Марк Маркес, снимка HRC
Възстановяването на шесткратния световен шампион Марк Маркес протича по-бавно от очакваното. Това заяви Алберто Пуч. Шефът на Репсол Хонда се надява Марк да се възстанови напълно до началото на новия сезон.
Маркес катастрофира тежко в първата надпревара на Херес и счупи дясната си ръка. Няколко дни след това претърпя операция и опита да се завърне в Гран при на Андалусия, но се установи проблем с титаниевата планка, използвана за фиксиране на фрактурата и се наложи да бъде опериран повторно. Проследявайки напредъка на своето възстановяване, Марк, съвместно с екипа на Хонда и няколко лекари реши да отложи своето завръщане за сезон 2021.

„Ситуацията се оказа по-сложна отколкото очаквахме. Не бих казвал нещо, от което не разбирам защото на първо място не съм лекар. Процесът на възстановяването на ръката му е по-бавен, но се надявам той да се оправи напълно до надпреварата в Катар. Травмата му е много тежка и затова решихме да не поемаме излишни рискове. Марк започва да влиза във форма, но засега не мога да кажа кога отново ще бъде на пистата“, сподели Пуч.