Начало Moto News Възстановяването на Маркес протича по-бавно от очакваното

Възстановяването на Маркес протича по-бавно от очакваното

339
0
Маркес Хонда
Марк Маркес, снимка HRC
Възстановяването на шесткратния световен шампион Марк Маркес протича по-бавно от очакваното. Това заяви Алберто Пуч. Шефът на Репсол Хонда се надява Марк да се възстанови напълно до началото на новия сезон.
Маркес катастрофира тежко в първата надпревара на Херес и счупи дясната си ръка. Няколко дни след това претърпя операция и опита да се завърне в Гран при на Андалусия, но се установи проблем с титаниевата планка, използвана за фиксиране на фрактурата и се наложи да бъде опериран повторно. Проследявайки напредъка на своето възстановяване, Марк, съвместно с екипа на Хонда и няколко лекари реши да отложи своето завръщане за сезон 2021.

„Ситуацията се оказа по-сложна отколкото очаквахме. Не бих казвал нещо, от което не разбирам защото на първо място не съм лекар. Процесът на възстановяването на ръката му е по-бавен, но се надявам той да се оправи напълно до надпреварата в Катар. Травмата му е много тежка и затова решихме да не поемаме излишни рискове. Марк започва да влиза във форма, но засега не мога да кажа кога отново ще бъде на пистата“, сподели Пуч.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.