Начало Moto News Довициозо не планира участия с уайлдкард през настоящия сезон

Довициозо не планира участия с уайлдкард през настоящия сезон

146
0
Андреа Довициозо
Андреа Довициозо, снимка Априлия
Андреа Довициозо не планира да участва с уайлдкард през сезон 2021 в MotoGP. Италианецът напусна тима на Дукати в края на миналата година и оттогава е свободен агент. В средата на миналия месец Дови направи първи тест с мотор на Априлия на пистата Херес, а през тази седмица кара на Муджело.

До момента Андреа не е подписал договор с Априлия и няма намерение да участва в състезания през настоящата кампания. Също така той все още не е обявил плановете си за следващата година.

„Все още не сме водили преговори за догодина. Моят план бе да направя тези два теста. Бях ясен от самото начало, че не съм подписал договор и уговорката ми с Априлия бе само за тестове. Все още не съм взел решение за бъдещето си в MotoGP“, сподели Довициозо.

За съжаление тестът на Муджело се проведе на мокро, което не позволи на Дови да свикне  с мотоциклета RS-GP. Въпреки това италианецът обясни, че е променил стила си на каране и чувства увереност в машината.

„За мое съжаление не можах да събера достатъчно информация, за да помогна на тима. Времето не бе много добро. Смяната на мотор е голямо предизвикателство за всеки един пилот и се изисква време, за да се адаптираш напълно. Мисля, ще вървя в правилната посока. Все още не мога да споделя какво ще е бъдещето ми в кралския клас. Живея ден за ден и се чувствам много добре“, завърши Андреа Довициозо.