Начало Video Довициозо не си поставя цели за участието в DTM на Мизано

Довициозо не си поставя цели за участието в DTM на Мизано

313
0

Андреа Довициозо се подготвя за дебюта си в DTM този уикенд на пистата Мизано в Италия. Звездата от MotoGP гостува на Ауди в шампионата за туристически автомобили. Той проведе двудневен тест на трасето и работи на симулатор, а след третото му място на Муджело ще се изправи срещу непознатото предизвикателство. Италианецът обаче не си поставя цели за надпреварата.


„Това е напълно ново изживяване за мен”, заяви Довициозо

„Ауди RS 5 DTM е с невероятна мощ и аеропритискане в завоите – усеща се в кривите. Траекториите са напълно различни в сравнение с тези, които използвам с мотор. Сложно е да откриеш границата. Нямам търпение за уикенда. Искам да се насладя на всичко – без някакви очаквания, защото конкуренцията е изключително сериозна.”

Шефът на Ауди Моторспорт Дитер Гас сподели, че ще е интересно да се наблюдава как италианският пилот ще се справи зад волана.

„По време на тестовете той бе много методичен, подходът му бе съсредоточен. Наясно сме, разбира се, колко трудно се карат тазгодишните DTM турбо автомобили. Ето защо очакванията не бива да са твърде високи. За Ауди и феновете на спорта обаче е фантастично, че Андреа намери време в натоварената си програма, за да включи тази надпревара”, допълни Гас.

Двукратният DTM шампион Матиас Екстрьом помагаше на Довициозо по време на теста му

Той ще е с него и през уикенда на Мизано.

Миналата година надпреварите на това трасе бяха нощни. Сега състезанията ще са през деня, но очакванията са отново да се получат интересни битки.

„Конфигурацията е страхотна”, сподели Люк Дювал, който взе първия си полпозишън в DTM точно на Мизано през 2018 г.

„Има различни траектории, което води до битки гума до гума и много изпреварвания. Освен това съм голям фен на MotoGP. Надпреварите там са страхотни. Винаги се впечатлявам от възможностите на пилотите, които поемат огромни рискове, но имат невероятен контрол върху моторите си.”