Начало Top Moto News Довициозо определи Стоунър като най-големият си съперник в MotoGP

Довициозо определи Стоунър като най-големият си съперник в MotoGP

363
0
Довициозо Дукати
Андреа Довициозо, снимка Ред Бул Контент Пуул
Андреа Довициозо определи Кейси Стоунър като най-талантливия съперник в своята кариера. Италианският пилот няма да участва в MotoGP през тази година, след като напусна отбора на Дукати в края на сезон 2020.

Довициозо бе съотборник на Стоунър и Педроса в тима на Репсол Хонда през 2011. Тогава австралицецът спечели втората си световна титла, след като записа 10 успеха. През 2012 Дови премина в екипа на Tech 3 Ямаха, преди да се присъедини към тима от Болоня година по-късно. Също така бившият състезател на Дукати разкри причините, по които определя Стоунър като най-големия си съперник в кралския клас.

„Той е един от най-талантливите пилоти в история на MotoGP. Адаптацията му към мотора е невероятна. Успя да спечели титла в дебютния си сезон с Дукати. През цялата си кариера Кейси даваше всичко от себе си и бях наистина впечатлен от неговото представяне“, сподели Довициозо.

В същото време той смята че е научил много от двукратния световен шампион и опита да го сравни с Марк Маркес.

„Трудно може да се намери пилот с таланта на Марк. Всичко, което той постигна е невероятно. Но не мога да кажа, че Стоунър не е по-бърз от него, защото не се състезавали един срещу друг. За съжаление Кейси се оттегли твърде рано и така не успя да разгърне пълния си потенциал“, завърши Андреа Довициозо.

Стоунър прекрати своята кариера през 2012 само на 27-годишна възраст. Австралиецът заяви, че е бил изморен от твърде многото медийни изяви и не бе доволен от начина, по който се развиваше шампионата. След това бе тестови пилот на Хонда в перида 2013-2015 и на Дукати от 2016 до 2018.

През изминалата кампания Макрес катастрофира тежко в първото състезание за сезона. Испанецът счупи дясната си ръка и пропусна остатъка от каманията. През декември той претърпя трета операция и се очаква се да пропусне и първите надпревари от сезон 2021.