Начало Рали Драма на старта във Франция – Льоб отпадна с повреда, Ожие води

Драма на старта във Франция – Льоб отпадна с повреда, Ожие води

66
0
рали Франция,Себастиен Льоб

Истинска драма се разигра на старта на рали Франция, след като лидерът във временното генерално класиране за световния шампионат Себастиен Льоб (Ситроен) отпадна от надпреварата.

Причината е повреда, за която се смята, че е на двигателя. Седемкратният шампион заяви преди началото, че обича битките и ще вложи всичко от себе си в тази, но това не му се удаде. След втората скоростна отсечка състезанието приключи за Себ.

Мико Хирвонен и Яри-Мати Латвала също имаха неприятности – и двамата пилоти на Форд се бавиха заради излизания от трасето.

При това положение начело върви Себастиен Ожие с втория Ситроен. Преди рали Франция той като че ли се бе примирил с факта, че може да се наложи да помага на Льоб. Ако обаче спечели това състезание, може да е само на броени точки от съекипника си и да има реален шанс да се бори за титлата в последните два кръга.

Кими Райконен също няма да продължи. Световният шампион във Формула 1 за 2007 г. катастрофира преди третия етап. Той участваше, въпреки че бе изхвърлен от подрежданията на сериите.

Така след половината от етапите за деня (общо 8) Ожие е начело, на 5 секунди го следва Петер Солберг (Ситроен), на 6,6 е Дани Сордо (Мини). В класирането следват Крис Мийк (Мини), Мадс Остберг (Форд), Хирвонен, Латвала и т.н.