Начало Formula E News DS TECHEETAH гони победа в Рим

DS TECHEETAH гони победа в Рим

99
0
Жан-Ерик Верн
Жан-Ерик Верн; снимка: Формула Е

Екипът на DS TECHEETAH спечели първа победа за сезон 2018/2019 във Формула Е – в Китай, но нямаше кой знае колко време да празнува успеха. Тимът работи по следващия си състезателен автомобил, както и по подготовката си за първия европейски старт от първенството, който ще се проведе този уикенд в Рим.

Състезанието е седми кръг от шампионата. Андре Лотерер бе на крачка от победата в миналогодишната е-надпревара, която бе първи старт от Формула Е в италианската столица.

Този уикенд и Лотерер, и съотборникът му и победител в китайския кръг Жан-Ерик Верн ще се борят за успех

„Чувството да се кача на най-високото стъпало на подиума бе наистина чудесно. На няколко пъти този сезон бяхме близо до победа, но реалното й постигане ни даде огромен морален тласък”, коментира Верн. „Състезанията не представляват единствено физическо усилие, а и умствено – изключително трудно е да се бориш на едно и също ниво, когато не постигаш желаните резултати. Аз имам късмета да съм с наистина силен тим, с който се поддържаме и продължаваме да се състезаваме.”

Андре Лотерер
Андре Лотерер; снимка: Формула Е

Лотерер сподели, че се вълнува да се завърне в Рим след подиума си там през 2018 г.

„Един пилот винаги търси подобрение, а има само един начин да постигна такова в сравнение с миналогодишния резултат там – да се прибера с трофея на победител. Пистата е супер интересна. Има едно място – на излизане от шести завой, изкачването на хълма след Attack Mode зоната, където колите се отлепват от асфалта и излизаме на правата. При близките битки, които наблюдаваме тази година, това може да е интересна за наблюдение секция”, каза той.

Шефът на DS TECHEETAH Марк Престън отбеляза, че очакванията понастоящем са доста сериозни.

„Не е лесно да слееш да успешни отбора, но нещата се напасват и с всяка изминала седмица се чувстваме все повече като екип. Получава се наистина силна комбинация”, допълни Престън.