Начало MotoGP News Дукати удължи партньорството си с Шел до 2027 г.

Дукати удължи партньорството си с Шел до 2027 г.

145
0
Дукати и Шел
снимка, Дукати

Дукати и Шел обявиха многогодишно удължаване на техническото си партньорство с заводските състезателни отбори на Ducati Corse. Двете компании ще работят в тясно сътрудничество  до края на 2027 г.


Техническото партньорство между Ducati Corse и Шел постигна голям успех на пистата. Това включва най-скорошната кампания през 2022-ра, в която Дукати спечели шампионата при пилотите в MotoGP с Франческо Баная и този в WSBK с Алваро Баутиста. Италианският производител спечели и шампионатите при производителите в двата световни шампионата.

Партньорството с Шел първоначално започва през 1999 г. Тогава Дукати се състезаваше в Световния шампионат по Супербайк на ФИМ. Четири години по-късно двете компании стартират съвместната си работа и в кралския клас на световния шампионат по мотоциклетизъм на ФИМ.

В наши дни състезателните мотоциклети Десмоседичи GP и Панигале V4 R на Дукати използват поръчкова формула за състезателно гориво Shell V-Power. Марката ползва и поръчкова смес от моторно масло Shell Advance с технологията PurePlus на Shell. Проектиран да издържа на екстремните условия на най-престижните състезателни писти, Shell Advance е формулиран, за да помогне за извличане на максимална производителност.  Същевременно моторното масло поддържа надеждността на четиритактовия V4 двигател на мотора по време на състезателния сезон

Дукати и Шел ще продължат да работят ръка за ръка в подготовката за новата ера на по-устойчиви горива в MotoGP. Тя започва през 2024 г. Според правилата, тези горива трябва да бъдат 40% неизкопаем произход от 2024 г. Очакванията са шампионатът да използва 100 % устойчиви горива от 2027 г. Развитието на този въпрос ще бъде ключова област на фокус за екипите на Дукати. Двете компании също така ще продължат да проучват начините, по които сътрудничеството може да подпомогне развитието на електрическите задвижвания в електрическите мотоциклети за бъдеща употреба. Това ще бъде както на състезателната писта, така и извън нея.

По време на това 24-годишно партньорство има редица иновации от състезателната писта. Те бяха използвани за разработване на по-добри пътни продукти за клиентите на Шел по целия свят. Връзката с горивата на компания се простира до стандартните мотоциклети на Дукати. Именно новите формулировки на маслото Shell Advance се разработват и тестват за приложения за обикновени мотори.

„За нас е голямо удовлетворение да обявим удължаването на многогодишното споразумение на Дукати с Шел до 2027 г. Миналата година беше най-успешният сезон за Ducati Corse от началото на нашето техническо партньорство за горива и смазочни материали през 1999 г. Радваме се, че можем да влезем в трето десетилетие на сътрудничество с тях“, сподели Паоло Чиабати.

„Благодарение на жизненоважния принос на технически напреднали партньори като Шел, Дукати е в състояние да постигне успех в такива технически предизвикателни шампионати като MotoGP и WSBK. Там всеки малък детайл от представянето е от значение. Имаме наистина силна подкрепа зад гърба си. Това ни кара да сме уверени, че можем да продължим да постигаме отлични резултати и в бъдеще“, добави спортният директор на Дукати.

„Удължаването на нашето техническо партньорство с Дукати 2027 г. сигнализира за нашия ангажимент към Ducati Corse. Искаме да им предоставим техническа поддръжка, тъй като MotoGP се движи към по-устойчиво бъдеще“, каза Сабрина Ки.

„Моторните спортове са най-добрата тестова площадка за нашата технология. Те предоставят на Шел ценна информация за производителността на нашите продукти. Това същевременно им позволява да тестват формулировки, които да съответстват на бъдещите амбиции за устойчивост както на Shell, така и на Ducati. Това от своя страна ще продължи да бъде от полза за клиентите на Shell Advance и Ducati Corse по целия свят, както на пистата, така и на пътя. Техническото ни партньорство продължава да се развива с пълна сила“, добави вицепрезидентът по глобален маркетинг на Шел.

Партньорството между двете компании бе обявено само няколко дни преди началото на сезон 2023 в MotoGP. Новата кампания в шампионата ще бъде открита в неделя на пистата Алгарве в Португалия.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Shell Motorsport (@shellmotorsport)