Начало Рали Двете ми победи са истинска изненада, настоява Ожие

Двете ми победи са истинска изненада, настоява Ожие

49
0
Себастиен Ожие

Себастиен Ожие продължава да настоява, че победите му в Швеция и Мексико (втори и трети кръг от тазгодишния световен рали шампионат са били изненада и за него, и за отбора му.

– Изобщо не очаквах такова нещо – второ място в Монте Карло и две първи позиции са истински сюрприз. Винаги съм вярвал в Поло R WRC, но не знаех къде сме като скорост преди началото на сезона. Все още не сме в позиция да се смятаме за претенденти за титлата, но определено е хубава мисъл. Трябва да помним, че шампионатът е дълъг, изминали са само три кръга. Но подиумът и победите определено улесниха живота ни – обясни френският пилот на Фолксваген в интервю за crash.net.

Той сподели, че участието през миналия сезон в първенството, макар и с кола Супер 2000, е било по-добре, отколкото да си стои вкъщи:

– Освен това свикнахме да работим с екипа. Да, бе разочароващо, че не карах WRC автомобил, но наистина опознах отбора. Не съжалявам за нито един момент. Научих много, а присъединяването ми към Фолксваген е най-доброто решение, което съм взимал. Миналата година като цяло бе много полезна за изграждането на екипа.

Според Себастиен Ситроен остава най-силния съперник на отбора му заедно с Мадс Остберг (М-Спорт).

– Ситроен имат двама много постоянни пилоти в лицето на Мико [Хирвонен] и Дани [Сордо]. Да видим какво ще стане като излезем на асфалт. Що се отнася до Яри-Мати Латвала, то той е чудесен и се разбираме наистина добра. Проблемът с колата при него идва от това колко време е изкарал зад волана. Той имаше само няколко седмици да се адаптира. В Швеция и Мексико бе бърз, но пък нямаше късмет… – допълни Ожие.

Пилотът отбеляза, че е необходимо да поработи върху стабилността на Поло R WRC на чакъл, тъй като повечето надпревари от шампионата са на такава настилка. Предстоящото рали Португалия е едно от любимите на французина с плавните си пътища:

– Печелил съм там два пъти – първото ми състезание през 2010 г. със Ситроен и отново през 2011-та, пак с тях. Надявам се да го сторя отново, но когато вали, там е страшно хлъзгаво и трудно! Дано си остане сухо.

На въпроса подготвен ли е за препятствия като затворени порти по трасето (на каквато попадна в Мексико), Ожие заяви, че ще се справи с всичко:

– Да! Мисля, че наистина съм подготвен! Подобно нещо никога не ми се бе случвало. Но сериозно – сега ни е смешно, но дано не стават повече такива неща, защото последствията биха били съвсем различни, ако бяхме на бърза отсечка. Организаторите наистина трябваше да са я видели.