Начало Рали Дювал потвърден от М-спорт за рали Германия

Дювал потвърден от М-спорт за рали Германия

48
0

Франсоа Дювал ще кара кола на Стобарт в рали Германия следващият месец, потвърдиха официално от екипа. В надпреварата белгиецът ще партнира на титулярния пилот на тима Матю Уилсън.

По време на активната си кариера на рали пилот Франсоа Дювал се състезава за екипите на Форд, Ситроен, Шкода и Стобарт. Той има записана победа във WRC през 2005 г. в рали Австралия. Последното му рали от световния шампионат до момента бе във Великобритания през сезон ’08.

Според най-новата си договорка с Форд и М-спорт обаче на белгиецът предстои участие в рали Германия този август.

Дължа много на Малкълм Уилсън и Кристиан Лориа от М-спорт, които ми предоставиха възможност да карам за Стобарт още веднъж – сподели Дювал. –  Надявам се да имам ползотворен тест в седмиците преди немската надпревара и също, че ще съумея да запиша добър резултат за тима. Германия е прекрасно рали и всяка година, в която съм участвал там, съм записвал доста добри резултати. Затова съм уверен, че ще се справя на ниво за пореден път и тази година.

В Германия Франсоа Дювал ще кара колата на Хенинг Солберг, която по решение на отбора в рали България пък бе преотстъпена на Пер-Гунар Андерсон.