Начало Рали Дювал се надява на дългосрочен ангажимент във WRC

Дювал се надява на дългосрочен ангажимент във WRC

33
0

Франсоа Дювал се надява единичното му участие в рали Германия да доведе до по-дългосрочен ангажимент във WRC.

29-годишният белгийски пилот преди време обяви, че прекратява активната си спортна дейност. С наближаването на рали Германия 2010 обаче стана ясно, че Дювал е постигнал споразумение с Форд и шефът на тима Малкълм Уилсън да кара за един от техните екипи.

В резултат в надпреварата край Триер Франсоа Дювал ще бъде в една от колите на Стобарт, а в другата ще е Матьо Уилсън. Белгиецът дори участва в подготвителните тестове на Форд преди немското състезание.

Сега, непосредствено преди началото на рали Германия, Дювал сподели, че надеждите му са това участие да доведе до по-дългосрочен ангажимент в световния шампионат.

Чудесно е да се състезавам отново – започна Дювал. – Върнах се в спорта, защото харесвам ралитата, а да караш WRC автомобил е наистина забавно. Възможно е да се появи шанс да остана за по-дълъг период в шампионата и точно това се опитвам да постигна. Не е толкова лесно за мен, защото бях далеч от тук около 2 години. Сега обаче се върнах обратно и искам да видя къде съм.

По отношение на личната си цел за постижение в рали Германия пилотът допълни:

– Би било добре да се опитам и да остана в колата за надпреварите във Франция и Испания. Трябва да видим как ще премине Германия, но считам, че позиция сред първите петима или шестима е постижима тук.