Начало Moto News Джей Лено ще бъде главен маршал в Гран при на Индианаполис

Джей Лено ще бъде главен маршал в Гран при на Индианаполис

40
0

Ямаха и Индианаполис Мотор Спийдуей обявиха, че са успели да убедят легендарния ТВ-водещ Джей Лено да бъде главен маршал в състезанието за Гран при на Индианаполис в MotoGP.

Лено е широко известен със страстта си към двуколесните и четириколесните возила, както и съответно с огромната си мото- и авто-колекция.

Състезанието на Индианаполис ще се проведе на 29-ти август, като Лено също така ще връчи и приза на победителя в надпреварата.

„Слава Богу моята R1 ще си остане в гаража Биг Дог, защото планирам да гледам и да насърчавам нашите трима американци директно от боксовете“, заяви Лено след обявяването на новината.

Преди 11 години той кара Шевролет Монте Карло Пейскар, с който води колоната от пилотите, които взеха участие в Индианаполис 500.

Преди месец пък, непосредствено преди състезанието на Лагуна Сека, Лено покани в гаража си в Калифорния настоящите състезатели на Ямаха в MotoGP (без Валентино Роси, който тогава все още се възстановяваше в дома си от контузията на крака си), за да разгледат изключително богатата му мото-колекция.