Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Джийн Хаас има съмнения относно оставането на тима в F1

Джийн Хаас има съмнения относно оставането на тима в F1

1974
0
Джийн Хаас
Джийн Хаас

Джийн Хаас има съмнения, че екипът му ще остане във Формула 1 и след 2020 г. Това заяви спортният директор на тима Гюнтер Щайнер.

Американският отбор е на път да запише най-слабия си сезон, откакто стана част от спорта през 2016 г. Хаас е на предпоследното 9-о място при конструкторите и е много вероятно да завърши на него.

В предишните сезони ръководения от Щайнер екип заемаше доста по-предни позиции. През 2018 г. Хаас стана 5-и при отборите, но тази година проблемите с работата на гумите не дадоха шансове на Грожан и Магнусен да превърнат някои челни класирания в квалификациите в място в топ 10 в състезанията.

„Най-големият проблем, който имаме, е нашето представяне, каза Щайнер пред Racer. – Кой ще се впечатли от Формула 1, ако ти не правиш пари от нея? Това (да имаш отбор в шампионата) е голяма инвестиция.

Джийн е като всеки един добър бизнесмен. Той трябва да премисли какво да прави. Но той не е настроен негативно към F1. Със сигурност има съмнения като всеки друг, но това е нормално за бизнеса.“

Наскоро Щайнер изрази мнение, че таванът на бюджетите трябва да бъде значително по-нисък от приетите за 2021 г. 175 млн. долара на сезон.