Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Джордан вярва, че Фетел е кандидат за място в Мерцедес

Джордан вярва, че Фетел е кандидат за място в Мерцедес

1854
0
Себастиан Фетел
Себастиан Фетел, снимка Ред Бул Контент Пуул

Еди Джордан коментира темата за заместника на Люис Хамилтън в Мерцедес. Според ирландеца, Себастиан Фетел би бил един от кандидатите за съотборник на Джордж Ръсел. Джордан посочи, че би било логично в тима да има германски пилот.

В началото на месеца Хамилтън хвърли бомба, след като каза че напуска Мерцедес в края на годината. Седемкратният световен шампион реши да се присъедини към Ферари през следващия сезон

Решението на Хамилтън изненада всички в Мерцедес, включително Тото Волф. Австриецът има задачата да намери подходящ заместник на седемкратния световен шампион. Мерцедес не може да привлече пилоти като Шарл Льоклер или Ландо Норис. Двамата наскоро подписаха нови многогодишни договори със своите отбори.

Опциите пред Мерцедес не са никак малко. Сред спряганите заместници на Хамилтън са Фернандо Алонсо, Естебан Окон, Александър Албон, Мик Шумахер и Себастиан Фетел.

Фетел се очертава като основен кандидат за място в Мерцедес. Четирикратният световен шампион се оттегли от F1 в края на 2022 г. Въпреки това той изрази желание да се върне в спорта и дори да възобнови състезателната си кариера.

Преминаването на Фетел в Мерцедес звучи наистина невероятно. Въпреки това Джордан смята, че това предложение трябва да бъде взето на сериозно.

„Ако бях аз там и погледна начинът, по който се развива F1, щях да погледна към Фетел“, сподели Джордан в подкаста „Формула за успех. „Мисля, че това е добър избор. За Мерцедес има смисъл [да има] германски пилот в колата. Затова мисля, че Фетел трябва да е тази рамка заради големия контакт с Германия“.

Джордан обясни, че подобно нещо се е случвало в миналото. Именно Мерцедес убеди Михаел Шумахер да се върне в F1 през 2010 г. и да кара заедно с Нико Розберг.

„Знаем какво се случи с Михаел преди. Той напусна Ферари и отиде къде? Върна се в Мерцедес, така че това е възможно“, каза още Еди Джордан.

Същевременно Дейвид Култард даде по-предпазлив отговор на предположението Фетел да си партнира с Джордж Ръсел в Мерцедес.

„Мисля, че Фетел може да бъде добър, опитен вариант. Той със сигурност ще бъде добра инвестиция от маркетингова гледна точка, стига Джордж да не го размаже. Мисля, че Джордж е фантастично бърз, така че на Себ няма да му е никак лесно“, каза Култард.

В същото време Джордан се опасява, че новината за напускането на Хамилтън може сериозно да наруши перспективите на Мерцедес през този сезон

„Мисля, че Тото е подложен на известен натиск от страна на Мерцедес, защото те не бяха наясно с това преди до момента на пускането на автомобила. Това е обезпокоително [и] притеснително за отбора“, допълни Еди Джордан.