Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Джордж Ръсел ще стартира от дъното на колоната

Джордж Ръсел ще стартира от дъното на колоната

1412
0
Ръсел Уилямс
Джордж Ръсел, снимка Уилямс.
Джордж Ръсел ще стартира състезанието в Турция от дъното на колоната. Причината за това наказание е смяната на двигател, турбокомпресор и MGU-H. Това ще е четвърти агрегат за пилота на Уилямс, което е над разрешения лимит от три мотора за сезона.

Така Ръсел ще е първия пилот, който бива наказан за смяна на двигател от началото на годината. До голяма степен това се дължи на късния старт на сезон 2020 във F1. Британецът получи повреда в Гран при на Австрия и отпадна в 49-тата обиколка. След анализ във фабриката на Уилямс бе установено,че силовият агрегат е сериозно повреден и вече не може да се използва. Стартът от дъното на колоната ще бъде голям удар за Джордж, който искаше да поправи грешката си от надпреварата на пистата Имола, когато катастрофира по време на сейфти кар.

„Трябва да остана позитивно настроен, защото отново ще се боря да съм в зоната на точките. Уверен съм в представянето на болида. Мисля, че сме в позиция да се борим с Алфа Ромео и Хаас и определено постигнахме голям напредък от началото на годината“, сподели Ръсел.