Начало Formula E News Джовинаци се е чувствал объркан в първия си тест във Формула Е

Джовинаци се е чувствал объркан в първия си тест във Формула Е

1957
0
Антонио Джовинаци
Антонио Джовинаци и Дан Тиктъм, снимка Формула Е

Антонио Джовинаци сподели, че е бил леко объркан след първия си тест с болид от Формула Е. Италианецът участва в предсезонните тестове на пистата Рикардо Тормо край Валенсия. 

Както стана известно, Джовинаци изгуби пилотското си място в Алфа Ромео за сметка на Гуаню Жу. Заради това Антонио се прехвърли в изцяло електрически шампионат в екипа на Пенске Дракон Аутоспорт, като ще си партнира с бразилеца Серхио Сете Камара.

Италианският състезател няма да вземе участие във финалния ден поради ангажиментите си в F1. Също така определи новия си болид като странен и напълно различен от всичко, което е карал преди това.

„Това е напълно различна категория. Състезавал съм се с много различни коли като GT, LMP2 и F1 и след това влязох в тази. Тук всичко е много по-различно. В понеделник бях доста объркан. Трябваше да науча много нови неща. Основният ми проблем е със спирането. В F1 има повече притискаща сила и можем да атакуваме при спиране. Във Формула Е нещата не стоят така. Помня, че когато карах първата генерация коли през 2018 имах същите затруднения“, сподели Джовинаци.

Антонио призна, че ограничителният пробег по време на теста, в който без никакво време за сядане по време на квалификационните и състезателни тестове няма да му осигури достатъчна подготовка за откриването на новия сезон в Саудитска Арабия през януари. Италианецът се надява да навакса загубеното време в симулатора.

„Вчера следобед също загубих няколко обиколки и не беше идеално. Налага се да пропусна последния ден, защото трябва да отида в Саудитска Арабия. Не е приятно, но няма какво да се стори. Ще прекарам повече време в симулатора, за да се адаптирам към болида, защото няма да имам достатъчно километри преди първото състезание. Със сигурност ще бъде трудна част от сезона. Ние ще се опитаме да работим много усилено и да бъдем в добра форма възможно по-скоро“, каза Антонио Джовинаци.

Освен Антонио, дебют във Формула Е ще направи и бившият състезател от академията на Ред Бул Дан Тиктъм. Британецът ще замени Том Бломквист в отбора на NIO 333 FE Team.