Начало Рали Екипажи от 7 държави се събират за рали България

Екипажи от 7 държави се събират за рали България

33
0

С 47-ото си издание на рали България се завръща във Варна след 14-годишна пауза. В тазгодишната надпревара, която ще се проведе в дните между 27 и 29 май, ще вземат участие екипажи от 7 държави, съобщиха организаторите на събитието. Ще има представители на България, Турция, Гърция, Румъния, Русия, Сърбия и Словения.

Общо 13 ще са отсечките на ралито, като на по-голямата част от тях (8-9) ще могат да присъстват и зрители. Маршрутът ще бъде 183 състезателни километра, а цялата дистанция, която състезателите трябва да преминат – 627 км. Отсечките вече са готови и ще бъдат много атрактивни. Сред най-интересните от тях са през Дюлинския проход към Слънчев бряг, към Аладжа манастир, а също и във Варна.

В надпреварата ще има и представители на морската столица. Сред тях са пилотите Йордан Атанасов, Боян Безус, Станислав Владимиров и навигаторът Давид Кварацхелия.

От Българската федерация по автомобилизъм ще връчат специален приз. Най-добрият млад пилот, роден след 1 януари 1989 г., ще получи купа на името на Тодор Славов. Носителят ще бъде определен от специална комисия, включваща автомобилисти и журналисти.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.