Начало Рали Екипажите на Hyundai Racing Trophy са готови за рали България

Екипажите на Hyundai Racing Trophy са готови за рали България

54
0

Този уикенд е старта на рали България, което ще е и втори кръг от марковия шампионат Hyundai Racing Trophy. Петте екипажа, които ще стартират във Варна са напълно готови за престижната надпревара на 28 и 29 май. След победата на Васил Жеков (на снимката) и навигатора Бойко Шопов на рали Сибиу в Румъния, сега той ще стартира с титулярната ни навигаторка Алекс Раева. Другите четири дуета са шампионът за 2015 г. – Григор Григоров и Даниел Миленков, Симеон Симеонов и Димитър Спасов,  Христо Геров и Йордан Йорданов, Мирослав Ангелов с навигатор Петър Илиев. Състезателните автомобили Hyundai i20 Coupe R1 също са изцяло подготвени за надпреварата.

Постиженията на марковия шампионат Hyundai Racing Trophy бяха представени тази седмица на президента на Hyundai Motorsport – Гюо-Хеон Чой и на Щефан Хейнрих – директор маркетинг и PR на Hyundai Motorsport, по време на петия кръг от WRC – рали Португалия. Те поздравиха Стефан Митов – национален директор „Продажби” на „Индустриал Комерс” и Георги Гвоздейков – проект мениджър на Hyundai Racing Trophy, за добрите резултати на едномарковия шампионат и постиженията в развитието на автомобилния спорт в България. Изразената подкрепа от екипа на Hyundai Motorsport, участващ във WRC, допълнително стимулира отбора на Hyundai Racing Trophy и доказва, че амбициите на българската спортна платформа вървят по правилния път.

Тази година e 47-ото издание на рали „България”, се завръща край морето. Състезанието има 13 специални етапа с обща дължина 183,82 км. Това са СЕ 1 – Солник 1, СЕ 2 – Сини рид 1, СЕ 3 – Солник 2, СЕ 4 – Сини рид 2, СЕ 5 – Аврен, СЕ 6 – Аладжа Манастир 1, СЕ 7 – Варна, СЕ 8 – Аладжа Манастир 2, СЕ 9 – Бялата вода 1, СЕ 10 – Бялата вода 2, СЕ 11 – Рожден, СЕ 12 – Дюлино, СЕ 13 – Варна. Церемониалният старт ще бъде даден пред храм „Свето Успение Богородично” на 27 май от 20:00 ч.

Две седмици преди рали България отборът на Hyundai Racing Trophy проведе организиран тест със състезателните автомобили Hyundai i20 Coupe R1 край Твърдица. Целта бе пилотите да тестват колите на етап, който е с максимално близки условия до новите отсечки на рали България. Според треньора на отбора – Петър Гьошев,  предстоящото състезание е с много специфични етапи – бързи секции, качване, спускане, много фракция.