Начало Други Ерменков спечели титлата в серия Спорт, победи за Влъчков и Маршавелов на...

Ерменков спечели титлата в серия Спорт, победи за Влъчков и Маршавелов на Серес

126
0

Ерменко Ерменков със Ситроен Саксо спечели титлата в серия Спорт от националния шампионат на Затворен маршрут. Той се класира втори на писта Диамо на трасето Серес в Гърция, което му бе достатъчно да триумфира с короната.

Неговият съперник в битката Искрен Веселинов с Хонда Сивик остана 3-и и така изостана на 5 точки от Ерменков в крайното класиране.

Победата на Серес взе Александър Димитров с Хонда Сивик. Той стартира отлично от 3-а позиция и поведе в състезанието, като не изпусна лидерството нито за момент.

В серия Туринг победата убедително взе шампионът Иван Влъчков с Хонда Сивик, който стартира от полпозишън и остави втория Стоян Апостолов на почти 35 сек. Трети се нареди Ванко Мизовски от Македония със Застава Юго.

В края Влъчков върна газта, като имаше технически проблем с колата, която започна леко да прекъсва. Общо 5 пилоти не завършиха надпреварата, а Станислав Паришков изобщо не стартира.

Иван спечели всички 5 състезания този сезон и завърши с пълен актив от 125 точки. Втори с 54 т. се нареди Апостолов, а трети Красен Василев с Рено Клио с 42 т. Последният не завърши надпреварата на Серес.

В серия Макси лесна победа постигна шампионът Константин Маршавелов с Мицубиши Лансър Ево 10. Пловдивчанинът стартира от първа позиция, а вторият след квалификациите Илия Царски с Мицубиши Лансър Ево 9 не участва в състезанието.

Така втори излезе Васко Въжаров с Опел Астра, който обаче получи повреда в колата и спря. От това се възползва Ивелин Йотков с БМВ Е30, който завърши 2-и. Подиумът допълни Явор Карастоянов с БМВ М3.

„Беше като тренировка, но най-важното e, че бях на Серес заради уважението ми към организаторите, заяви Маршавелов. – Не бих казал, че останалите ги е страх да карат на истинска писта, но ме е яд, че едни не дойдоха за старта, а други си заминаха преди състезанието.”

В Купа Лада 9 от 10 участника видяха карирания флаг, като първите три места са за Огнян Патенов (Сдружение Русе Кар Мотор Спорт), Иван Кожарски (АСК Диамо) и Иван Лишев.