Начало Автомобили Eclipse Cross получи 5 звезди за безопасност на тестовете Euro NCAP

Eclipse Cross получи 5 звезди за безопасност на тестовете Euro NCAP

54
0

Mitsubishi Motors Corporation (MMC) обяви, че изцяло новото SUV Eclipse Cross преминава тазгодишния тест за безопасност Euro NCAP с впечатляващ резултат, като си осигурява 5-звезден рейтинг на сигурността. Сигурността на водача и пътниците е една от ключовите характеристики, заложени в създаването на Eclipse Cross.

Това бе доказано с постигането на отличен резултат в класа на малките офроудъри – 97% рейтинг при защитата на възрастни пасажери и 80% при защитата на пешеходци – най-добрите стойности със значителна преднина пред конкурентите.

Eclipse Cross обаче не спира до тук – FCM системата, която подпомага предотвратяването на челен удар, също демонстрира успех при всички тестови ситуации и различна скорост на движение.

Най-новото попълнение в семейството на MMC достигна максимален брой точки в повечето от тестовете на Euro NCAP и заслужено получи 5-звезден рейтинг на сигурността на автомобила.

Като основоположник на цяло едно ново поколение автомобили за Mitsubishi Motors, Eclipse Cross съчетава динамичен дизайн с характерния за компанията почерк и опит в разработването на 4WD SUV превозни средства.

Доставките на Eclipse Cross в Европа започнаха на 3 октомври тази година, като се очаква моделът да бъде достъпен в 80 пазара по целия свят, включително Австралия, Северна Америка и Япония.

Само до края на настоящата финансова година (приключваща на 30 март, 2018 г.) ще бъдат доставени 50 000 бройки от този модел. Един от първите създадени изобщо в света вече гостува на Автомобилния салон в София през октомври, а серийно очакваме Eclipse Cross в България през януари 2018.