Начало Рали Едва ли ще има възможност Андерсон да кара Фиеста RS WRC в...

Едва ли ще има възможност Андерсон да кара Фиеста RS WRC в Италия

35
0
???-????? ????????

Шефът на М-спорт Малкъм Уилсън иска Пер-Гунар Андерсон да има още шансове да кара Фиеста RS WRC в световния шампионат, след като пилотът впечатли с представянето си в рали Швеция (10-13 февруари). Въпреки това не е ясно дали замисълът ще може да се осъшестви.

Андерсон завърши 7-и в генералното класиране в Швеция, където се състезава като частен пилот с пари, събрани от свои почитатели. Той започна надпреварата като лидер, а впоследствие изпадна от челните места заради проблеми. Шведът обаче кара в Швеция без зад гърба си да има солидна предсезонна подготовка с Фиеста RS WRC и въпреки това спечели две отсечки.

Малкълм Уилсън би искал да подкрепи талантливия пилот, особено, след като Андерсон сподели, че вероятно ще има средства да се състезава в рали Италия. Проблемът обаче е дали ще има свободни коли.

– Бих искал да подкрепя Андерсон. Той е много бърз и искам да го видя да кара Фиеста RS WRC отново – комантира Уилсън. – Но местата в колите ни се запълват много бързо, а ние разполагаме само с 10 автомобила. Капацитетът ни в Португалия ще бъде запълнен, а за Италия положението вече изглежда същото. Определено не можем да имаме повече от 10 коли.