Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Екълстоун: Претовареният F1 календар дразни феновете и съсипва интереса на телевизиите

Екълстоун: Претовареният F1 календар дразни феновете и съсипва интереса на телевизиите

1533
0
Лорънс Строл, Бърни Екълстоун
Лорънс Строл и Бърни Екълстоун; снимка: ATP

Бърни Екълстоун и Флавио Бриаторе са приятели отдавна и до ден-днешен поддържат връзка, макар че и двамата от доста време да извън Формула 1. Наскоро те бяха заедно на почивка в Ибиса, Испания – бившият шеф на Бенетон и Рено в Гран при публикува снимка в Инстаграм акаунта си, на която е с Бърни, съпругата му Фабиана и сина им Ейс. Докато се наслаждаваха на спокойствието, Бърни успя да сподели с швейцарския вестник Блик мнението си за натоварения календар на F1.

Екълстоун посочи, че календарът на шампионата е претоварен и вреди на спорта. Сезон 2021 се състои от 22 кръга. За 10 седмици в края на състезателната година ще се проведат 7 надпревари, сред които има една серия от три поредни и последните две също ще са една след друга. За догодина се планират 23 състезания. Според Бърни толкова много стартове не помагат, а вредят.

„Така дразниш дори най-големите фенове и съсипваш интереса на телевизиите. 18 старта са достатъчни. Сега се унищожават семейства с този ненужен стрес, влияе се и на здравето на хората“, заяви Екълстоун.

Бриаторе пък провежда рехабилитация, след като боледува от COVID-19 и отбеляза, че най-доброто лекарство за него е Бърни. Той се въздържа от коментари относно настоящото състояние на световния шампионат. Вместо това обърна внимание на стария си приятел Екълстоун, който в края на този месец ще навърши 91 години.

„Струва си да изкарате няколко дни с Бърни и започвате да разбирате, че остарявате и остарявате! За мен комуникацията с Бърни е най-доброто лекарство“, заяви 71-годишният Бриаторе.