Начало Рали Екатерина Стратиева е най-добрата жена – автомобилен пилот в света за 2012...

Екатерина Стратиева е най-добрата жена – автомобилен пилот в света за 2012 г.

408
0
Екатерина Стратиева,Кармен Поенару

Екатерина Стратиева стана най-добрата жена – автомобилен състезател във финалното подреждане на категорията в World Rally Ranking за миналия сезон. Българката, която кара Ситроен C2 R2 Max, се състезава основно в чужбина през 2012 г.

Класацията пък се изготвя от международната асоциация на международните рали пилоти и в нея се отчитат резултатите от всички международни надпревари в календарите на ФИА.

Стратиева е събрала 1428 точки в подреждането, а втората – Ема Гилмор (Нова Зеландия) е с 471. Катя участва в 11 надпревари миналата година.

– Подбирах състезанията по трудност и спрямо това от къде ще натрупам повече опит, а не от къде мога просто да взема точки и да нямам конкуренция! – коментира Катя миналия сезон. – С минимален бюджет се включихме в 5 кръга от ERC и 5 от IRC, първите два в Румъния и 3 старта в България. Доста лишения се наложи да направим откъм електроники, специални горива и т.н., но вярвам че един ден ще имам възможността да се движа нормално. Не съжалявам за това, защото знам, че това ще ми помогне за момента, в който наистина ще имам всичко необходимо.