Начало Рали Екипът на Кими разчита на силно представяне на пилота у дома

Екипът на Кими разчита на силно представяне на пилота у дома

41
0

Да демонстрира постоянство в резултатите си и да сведе разликата с топ пилотите до минимум очаква от Кими Райконен екипът му специално за рали Финландия.

Надпреварата е домашна за Райконен и ще се състои в края на седмицата – 28-31 юли. Това ще е общо третото участие на Кими в рали Финландия откакто замени Формула 1 с WRC. Имайки опит, разполагайки с конкурентоспособна кола и фактът, че е финландец карат екипа му да мисли, че Кими ще се справи повече от добре.

По този повод шефът на Ситроен Рейсинг Текнолъджис Беноа Ножие, който ръководи техническия отдел в частния тим на Кими – ICE 1 Racing, сподели:

– Кими обожава страната си и това рали. Той наистина остана доволен от предварителните двудневни тестове и поведението на автомобила съответства на собствените му предпочитания. Той има логичен подход. Той бе самия себе си – не прекалено въодушевен, а в типичния си спокоен стил. Надяваме се, че ще успее да бъде постоянен в карането си на рали Финландия и близко до пилотите в челото.

Ножие обясни още, че подготовката на Кими Райконен и Петер Солберг (и двамата карат частни автомобили Ситроен DS3 WRC) за рали Финландия 2011 е преминала на пътища много близки до характеристиките на отсечките в надпреварата, а именно с много неравности и широки бързи секции.