Начало Rally Екипажите на Хюндай очакват неизвестното предизвикателство на рали Чили

Екипажите на Хюндай очакват неизвестното предизвикателство на рали Чили

217
0

Тимът на Хюндай взе две последователни победи в световния рали шампионат (WRC) и има аванс от 37 точки в класирането при отборите. Следващото предизвикателство за тима е рали Чили. Там екипът от Алценау ще е с три екипажа – Тиери Нювил/Никола Гилсул, Андреас Микелсен/Андерс Ягер и Себастиен Льоб/Даниел Елена.


„Чили обещава да е изключителна надпревара и се радваме, че ще сме част от този исторически дебют в световния рали шампионат. И трите ни екипажа се състезават на най-високо ниво. За Тиери и Никола няма да е лесно да са първи на пътя, но това е следствие от лидерската им позиция в първенството. Андреас и Андерс нямат търпение да надградят представянето си от Аржентина. А Себастиен и Даниел ще вложат целия си опит при връщането си на трасе с i20 Coupe WRC”, заяви шефът на отбора Андреа Адамо.

Нювил и Гилсул имат аванс от 10 точки в подрежданията при пилотите и навигаторите

„Рали Чили е стъпка в неизвестното за всички. Трудно е да имаш някакви очаквания. Но е хубаво да има ново събитие в календара. Ние сме в чудесно разположение на духа след двете ни победи и изживяваме период на прогрес в отбора”, коментира Нювил.

Микелсен спечели първи подиум за 2019 г. в Аржентина

Второто място там бе най-добрият резултат на норвежеца с Хюндай.

„Бях изключително доволен от резултата ни в Аржентина и съм готов за още в Чили! Това ще е ново предизвикателство за всички. Но от видяното в отделни видео клипове ни очакват наистина красиви отсечки. Знаем какво можем да постигнем, така че целта ни е да продължим в същия дух”, каза Микелсен.

Льоб и Елена се връщат в тима след Тур дьо Корс

„Фактът, че ралито е на чакъл, е сред малкото известни ми неща за рали Чили. Нямам търпение да открия повече. Не съм бил кой знае колко пъти в Чили. Всъщност съм ходил само веднъж, за да гледам Дакар. Пътищата изглеждат доста гладки. Без съмнение ще е интересно изживяване”, сподели Льоб.