Начало Картинг ЕКО 24 часа на България ще пренесе духа на Льо Ман в...

ЕКО 24 часа на България ще пренесе духа на Льо Ман в Хасково

401
0
ЕКО 24 часа на България

“ЕКО 24 часа на България” ще стартира на 01.10 точно в 12:30 ч. на картинг писта Хасково. Това ще бъде петото издание на “ЕКО 24 часа на България”. Състезанието е част от Европейския картинг шампионат за издръжливост.

За трета поредна година България ще е домакин на 24-часово ендюранс картинг състезание. Отборната надпревара за издръжливост е от типа „24 часа на Льо Ман“. „ЕКО 24 часа на България“ привлича силен международен интерес и ще събере отбори от цял свят.

Този път общият брой на пилотите е над 230 от 14 нации, разпределени в 43 отбора. Организаторите на „ЕКО 24 часа на България“ отново обещават много изненади, силни емоции и адреналин за феновете. Входът за всички посетители е свободен.

По традиция ЕКО България отново ще вземе участие в надпреварата чрез свой отборЕко и приятели“. Този тим ще мери сили с професионалисти от цял свят. И тази година освен опитни картинг пилоти ще има и популярни лица от различни сектори и професии, които ще сформиратОтборът на звездите“.

Част от звездния отбор ще е най-добрият български състезател по мотоциклетизъм на писта и европейски шампион Мартин Чой

В ще участват още волейболният национал и носител на световни, европейски и олимпийски купи Евгени Иванов-Пушката, водещият на световноизвестното състезание за професионални готвачи „Hell’s Kitchen“ България шеф-готвачът Виктор Ангелов, световната и европейска шампионка в планинското колоездене Изабела Янкова, автовлогърът Иван Ванов, реалити звездата от ЕргенътВиктор Стоянов, двукратният европейски шампион по дрифт Александър Язов-Матрицата и младият картинг пилот Калоян Върбицалиев.

Освен състезателен характер надпреварата отново ще има и благотворителен елемент. Част от таксата за участие и лични дарения ще бъдат предоставени на малкия Гого от Хасково, който се нуждае от средства за лечение. Любителите на бързите скорости, които няма да имат възможността да посетят събитието на място, могат да проследят надпреварата и чрез преките включвания по БНТ 3.