Начало Рали Елфин Еванс ще демонстрира Форд Фиеста R5 на шоу

Елфин Еванс ще демонстрира Форд Фиеста R5 на шоу

54
0
Елфин Еванс

Елфин Еванс ще демонстрира Форд Фиеста R5 на шоу във Великобритания – Ралидей 2013. Пилотът на М-Спорт наскоро изравни най-добрия си резултат в световния шампионат с шесто място в общото класиране на рали Германия (втори във WRC2).

Ралидей е брилянтно събитие, което винаги привлича много зрители. Затова съм щастлив, че ще участвам тази година с Форд Фиеста R5. Колата е фантастична, а след някои наистина добри представяния във WRC нямам търпение да я покажа и пред родните си фенове – коментира Еванс.

Шефът на М-Спорт Малкълм Уилсън заяви, че за ръководената от него компания винаги е било много важно да е част точно от това събитие. Тази година то е още по-специално заради представянето на един от най-вълнуващите проекта на фирмата – Фиеста R5.

Изключително съм горд с този автомобил. Фантастично е, че Елфин ще има възможността да демонстрира възможностите му пред публиката. Елфин се труди упорито и постигна чудесни резултати през последните месеци. След двете си шести места – едното с Фиеста RS WRC в Сардиния и другото с Фиеста R5 в Германия – сега получава шанс да благодари лично на феновете си за подкрепата – допълни Уилсън.

Лидерът в генералното класиране на световния рали шампионат Себастиен Ожие (Фолксваген) също ще участва в Ралидей 2013. Той обаче няма да е зад волана на своето Поло R WRC, а ще кара Ауди Куатро А2 от група В.

Сред другите атракции на шоуто ще са световният шампион за 1984 г. Стиг Бломквист с Ауди S1 Куатро, легендата на Мини Купър Пади Хопкърк (победител в рали Монте Карло през 1964 г.) и т.н. Специална експозиция ще представи десетки рали автомобили – съвременни и исторически. На Ралидей 2013 ще се състои и официалното представяне на книгата „McRae, just Colin“ на Колин Макмастър, в която са събрани лични истории на семейството и приятелите на легендарния състезател, както и непубликувани досега негови снимки.